Čínske bylinky pre kvalitnejšie vlasy

Čínske bylinky pre kvalitnejšie vlasy

Zdravotné výhody čínskych byliniek využíva ľudstvo už po stáročia. Pomáhajú nášmu organizmu v rôznych smeroch, zásobujú ho novou životnou energiou a výživnými látkami. Slúžia ako prevencia proti vzniku rôznych ochorení a vytvárajú pre náš organizmus imunitné látky. Okrem toho však pomáhajú aj pri problémoch s našou pokožkou a vlasmi. Čínska bylinná medicína sa postará aj o obnovu Vašich vlasov a prinavráti im stratené zdravie.

Mnohí ľudia sa snažia využívať pre obnovu svojich vlasov rôzne procedúry či už chemického pôvodu alebo formou laserových či chirurgických zákrokov. Tieto metódy majú však iba obmedzený úspech v boji s vypadávaním vlasov a prinavrátením nových zdravých vlasov. Čínske bylinky zabraňujú vypadávaniu vlasov a stimulujú prirodzenú obnovu vlasov bez nutnosti plešatenia. Okrem čínskych byliniek sa proti vypadávaniu vlasov využívajú aj ďalšie alternatívne formy medicíny ako akupunktúra či akupresúra.

Príčiny vypadávania vlasov

Za stále menším počtom vlasov stojí vždy nejaká príčina. U mužov je za plešatením väčšinou genetická predispozícia. Môžu ju však spôsobiť aj hormóny. Rast a zdravie vlasov ovplyvňuje aj dostatok vitamín a výživových látok. V niektorých prípadoch je úbytok vlasov spôsobený aj samotnou liečbou iného ochorenia, napríklad pri chemoterapii. Z biochemického hľadiska je výživa vlasov priamo spojená s hormónom DHT. Ak sa zvýši množstvo tohto hormónu vo vlasových folikuloch, následne sa zníži prietok krvi do vlasových váčkov a vlasy sú tak menej kvalitné. V tradičnej čínskej medicíne sa vypadávanie vlasov u žien spája s nedostatkom krvi alebo takzvanou zlou krvou. U mužov je vypadávanie vlasov spojené s obličkami. Ak chcete využiť na obnovenie zdravia Vašich vlasov čínske bylinné lieky, mali by ste navštíviť niekoho, kto sa bylinkám rozumie a poradí Vám. Či už je to lekárnik alebo prírodný liečiteľ.

Fo-Ti

Jednou z najlepších čínskych byliniek na obnovu vlasov je Fo-Ti, v čínskej medicíne známe aj ako He Shou Wu. U nás ju môžete nájsť pod názvom stavikrv alebo kokorík mnohokvetý alebo latinsky polygonum multiflorum. Táto bylinka je silným antioxidantom a využíva sa ako prvá pomoc pri obnovovaní poškodených vlasov. Ak patríte k ľuďom, ktorých postihla plešatosť, využite práve prírodné účinky He Shou Wu. Výborne vplýva aj na šedivejúce vlasy, ktorým navracia pôvodnú farbu. Pri pravidelnom používaní Fo-Ti budú Vaše vlasy posilnené a prekrví sa aj pokožka na Vašej hlave. V čínskej medicíne sa tejto bylinke hovorí aj elixír života a koreň z nej pôsobí ako omladzovač celého organizmus. Pôsobí aj na tvorbu svalovej hmoty, a preto ho často používajú rôzni športovci.

Dong Quai a Nu Zhen Zi

Ďalšia z čínskych byliniek, ktorá Vám napomôže k zhustnutiu Vašich vlasov je Dong Quai. U nás ju môžete poznať aj pod latinským názvom Angelica sinensis. Koreň rastlinky sa používa pri liečbe ženských zdravotných problémov. Bylinka obsahuje fytoestrogény, ktoré vplývajú na spomínaný DHT hormón a zabraňujú vypadávaniu vlasov. Dong Quai by ste nemali užívať v tehotenstve a nemali ho kombinovať s inými bylinkami či doplnkovými liečivami. Ďalším pomocníkom pre Vaše vlasy je Nu Zhen Zi. Latinský názov tejto čínskej bylinky je Ligustrum Lucidum. Vyznačuje sa silným antioxidačným účinkom a používa sa najmä pri predčasnom šedivení. Nu Zhen Zi tiež zlepšuje krvný obeh na Vašej pokožke a pôsobí výborne na imunitný systém. Ako prírodné tonikum pomáha pri obnove vlasov a slúži ako prevencia proti ich vypadávaniu.

Reishi huba a Wu Wei Zi

U nás asi najznámejšia z čínskych byliniek. Môžete ju poznať pod názvom leskokôrka lesklá, ale v čínskej medicíne ju poznajú ako Reishi alebo Ling-Zhi. Tejto hube sa hovorí „huba nesmrteľnosti“, pretože výborne vplýva na imunitný systém človeka a pomáha chrániť organizmus pred rýchlym starnutím. Takisto organizmus detoxikuje čiže chráni pokožku a vlasy pred toxínmi. Reishi je tiež vhodná na obnovu obličiek, ktoré priamo súvisia s kvalitou vlasov najmä u mužov, ale vo vyššom veku aj u žien. Vašim vlasov môžete pomôcť aj používaním ďalšej čínskej bylinky, a to Wu Wei Zi alebo latinsky Schisandra chinensis. V našich končinách sa túto bylinku poznáme ako schizandru čínsku. V čínskej medicíne sa využíva ako liek na plešatosť, nakoľko zlepšuje kvalitu pokožky na hlave a vlasy regeneruje.

Návrat hore