Ako získať silu superženy

Fitness hack: Ako získať silu superženy

Pre plochejšie brucho a zdravší chrbát je dôležité pracovať na svojej základnej sile.

Je rozdiel medzi zhodením pár kíl, aby ste vyzerali skvele v bikinách, a dosiahnutím vyrysovanej postavy – a kľúč spočíva vo vašom tele. Ak chcete získať brušné svaly, o ktorých ste vždy snívali, vyskúšajte týchto päť fantastických tipov.

Používajte závažia

Začlenenie výpadov a drepov pomocou činiek do vašej rutiny v telocvični vám umožní vybudovať jadrovú silu bez vyvíjania tlaku na predtým zanedbávané oblasti.

Vyskúšajte pilates

„Je to skvelé, pretože mnohé cvičenia sa zameriavajú na zlepšenie stability a sily jadra“ hovorí inštruktorka jogy Sarah McCourt.

Choďte na hodiny cvičenia

Pozrite sa na hodiny, ako sú základné cvičenia, kruhy a cvičenia v štýle baletu, aby ste vybudovali základnú silu bez toho, aby ste si uvedomili, že to robíte.

Zdokonalte svoju techniku ​​sed-ľahu

Sed-ľahy sú klasickým cvikom na posilňovanie brucha, ale zlá technika popiera akékoľvek výhody. Začnite s pokrčenými kolenami, spodným chrbtom k podlahe a rukami prekríženými na hrudi. „Pri sedení sa ohýbajte v páse, nie v krku. Predídete tak bolestiam alebo zraneniam,“ varuje inštruktorka pilatesu Martha Purdyová.

Nezanedbávajte svoje panvové dno

„Tieto svaly hrajú dôležitú úlohu pri podpore panvových orgánov, ako aj pri kontrole močového mechúra a sexuálnej funkcii“ hovorí McCourt. Na posilnenie si sadnite a stláčajte svaly 10 až 15 krát za sebou. Keď si zvyknete na cvičenie panvového dna, skúste každé stlačenie na niekoľko sekúnd podržať.

Postupujte podľa týchto rád a okamžite zlepšíte svoju základnú silu.

Foto a Zdroj: Healthy Magazine / Autor: Emma Krieger

Návrat hore