Vyfarbite sa do kľudu

Vyfarbite sa do kľudu

Farbenie je najnovší spôsob, ako dosiahnuť zenový pokoj v neustále zbesilom svete. Pokračujte – uvoľnite svojho vnútorného umelca.

Myslíte si, že farbenie je len pre malých ľudí?

Zamysli sa znova. Veda hovorí (a skúmané sústredenie na akúkoľvek čmárajúcu sa tvár batoľaťa ukazuje), že sfarbenie nás privádza na šťastné miesto, ktoré psychológovia radi označujú ako „tok“, keď sme natoľko pohltení aktivitou okamihu, že ostatné starosti miznú. v pozadí ako toľko dreveného uhlia rozmazaného do kresliaceho papiera (vidíte, čo sme tam robili?) Stále ste trochu skeptický?

Tu je šesť dôvodov, prečo by omaľovánka mohla byť prínosom pre váš život.

1.Vyfarbovanie vyžaduje koordináciu ruka-oko, takže vám môže pomôcť zachovať si bystrú myseľ. Pretože jemné motorické zručnosti vyžadujú od vášho mozgu dodatočnú prácu na koordináciu vašich činností a kontrolu svalov vo vašich rukách a pažiach, farbenie môže pomôcť oddialiť stratu týchto dôležitých zručností, keď starneme.

2.Farbenie vám môže pomôcť zbaviť sa stresu. Farbenie vyžaduje dobrú koncentráciu a tento typ sústredenia sa na jednu úlohu zlepšuje a udržiava celkovú koncentráciu. úrovne. Pri farbení zistíte, že sa viac sústreďujete, čo zase spomaľuje dýchanie a pomáha vám dosiahnuť stav pokoja. V niektorých ohľadoch je farbenie podobné meditácii, pretože je to niečo, čo vám môže prospieť fyzicky, emocionálne, mentálne a duchovne. Povzbudzuje vás to „vypnúť“ a zabudnúť na iné veci, ktoré sa dejú vo vašom živote.

3.Vyfarbovanie stimuluje kreatívne myslenie, pretože vás povzbudzuje k uvoľneniu vašej fantázie.

4.Vyfarbovanie vám umožní znovu sa spojiť so svojím vnútorným dieťaťom. Tak ako vám môže púšťanie šarkana a fúkanie bublín pripomínať detstvo, rovnaký efekt môže mať aj vyfarbovanie.

5.Ako skupinová aktivita vám vyfarbovanie môže tiež pomôcť spojiť sa s vašimi deťmi. Ak ste mali stresujúci deň, čas strávený hraním a vyfarbovaním s deťmi vám môže skutočne zdvihnúť náladu.

6.Vyfarbovanie vám umožňuje odpútať sa od technológie a sústrediť sa na činnosť, ktorá nezahŕňa jasné televízne a počítačové obrazovky.

Foto a Zdroj: Healthy Magazine / Autor: Claire Lavelle

Návrat hore