Magazín Vitálne logo
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Vegánske údené hubové tacos Chipotle

Vegánske údené hubové tacos Chipotle

Hostenie pre vegánov nemusí znamenať neinšpirujúci šalát alebo burger bez mäsa v žemli. Tieto hubové tacos sú plné ohnivej chuti – dokonca aj ostrieľaní jedáci mäsa ich budú zúfalo chcieť zastrčiť!

Čas prípravy: 15 minút
Čas varenia: 15 minút
Počet porcií: 4-6

Budete potrebovať:

1 lyžica olivového oleja
4-6 veľkých húb portobello, nakrájaných na plátky
2 lyžice chipotle pasty
1 plechovka cukrovej kukurice (160 g scedenej)
1/2 červenej cibule, nakrájanej nadrobno
100 g cherry paradajok nakrájaných nahrubo
1/4 červenej kapusty
4-5 jarnej cibuľky
2 zrelé avokáda, olúpané a odkôstkované
Šťava z 1 limetky
8-12 malých tortíl

Čo robiť:

Vo veľkej panvici rozohrejeme olej a pridáme nakrájané šampiňóny. Varíme, kým nezačnú mäknúť a zlatnúť.
Pridajte chipotle pastu s trochou korenia a troškou vody. Pokračujte vo varení húb, kým sa tekutina nezredukuje.
Po uvarení huby vyberieme a udržiavame v teple. Zvýšte teplotu na panvici a pridajte cukrovú kukuricu, potom varte, kým mierne nezuhoľnie. Jadrá môžu začať pukať, takže buďte opatrní. Preložíme do misy s červenou cibuľou a cherry paradajkami a dobre okoreníme. Odložte bokom.
Kapustu a jarnú cibuľku nakrájajte nadrobno, potom pomocou vidličky rozdrobte avokádo v miske s limetkovou šťavou a čiernym korením.
Použite čistú panvicu alebo panvicu na ohrievanie tortilly jednu po druhej na 10-20 sekúnd.
Na zostavenie pridajte do stredu každého rozdrveného avokáda, obaľte ho šampiňónmi chipotle, kukuričnou salsou, nakrájanou červenou kapustou a nakrájanou jarnou cibuľkou. Prípadne vložte ingrediencie do jednotlivých misiek na stôl, aby si každý mohol zostaviť svoje vlastné tacos.

Mohlo by vás zaujímať: Recept na vegánsku Panna Cotta s mangovým pyré / Suunto 9 Peak prémiové smart hodinky