Akné na rukách a ramenách

Akné na rukách a ramenách

Keď nahliadnete do vašej skrinky v kúpeľni, určite nájdete šesť rôznych druhov krémov na tvár, štyri rôzne druhy pleťovej vody a približne milión dermálnych krémov na akné na tvár. Takmer nik nebude mať produkty, ktoré by starali o ruky rovnako ako o tvár. Každý sa viac zaujíma o to, ako dobre vypadá pokožka na tvári ako ktorákoľvek iná časť tela, pretože tvár je najcitlivejšia a náchylná na problémy ako je akné. A samozrejme, každý chce pokožku na tvári jasnú a krásnu. Ale, ako to už býva, akné sa môže vyskytnúť aj na rukách a ramenách. Takže je čas sa pozrieť po niečom, čo by nám s týmto problémom pomohlo!

Prečo sa vyskytuje akné na rukách a ramenách?

Akné sa vyskytuje v podstate dôsledkom zanesených pórov alebo ak infekcia spôsobí zapálenie pokožky. Existuje mnoho ďalších dôvodov pre akné, ale toto sú hlavné dva dôvody pre akné na rukách a ramenách. Je len veľmi málo ľudí, ktorí majú alebo mali problémy s týmto druhom akné, ale tento problém existuje. Tu je niekoľko dôvodov, prečo sa v týchto oblastiach vyskytuje akné:

Ruka je časť tela, ktorá sa najviac dotýka všetkých druhov nečistôt a baktérií. Je dôležité si udržiavať ruky v čistote. Inak človek nemusí dostať len akné na rôznych miestach tela, ale tiež rôzne infekcie a choroby spôsobené špinavými rukami.

Akné sa vyskytuje sa na ramenách (ale väčšinou v podpazuší) kvôli potu, baktériám a mikróbom, ktoré sa tam hromadia. Ruky, ramená a najmä podpazušie sú vo všeobecnosti chlpaté oblasti pokožky. To vedie k ľahkému cieľu pre akné, pretože aj keď si ráno umyjeme ruky a tvár, už nebudeme premýšľať nad umývaním podpazušia alebo ramien.

Občas sa vlasové folikuly na rukách a pažiach upchávajú spolu s pórmi. V týchto situáciách sa podmienky zhoršujú, tvoria sa pupienky, ktoré postupne prerastú v akné.

Ako sa vyhnúť akné na rukách a ramenách?

Ako je uvedené vyššie, akné na rukách a ramenách nie je bežnou situáciou. Akné je zvyčajne vidieť na tvári alebo ramenách a okolo krku. Ale aj keď je to nepravdepodobné, môže sa aj takéto akné vyskytnúť. Mali by ste podniknúť niekoľko krokov, aby ste sa tejto nepríjemnej situácií vyhli:

Dodržujte hygienu! Toto je konečné riešenie všetkých problémov s akné, pretože akné je v podstate spôsobené baktériami, upchatými pórmi alebo nesprávnym čistením už vzniknutých pupienkov.

Ďalším problémom, ktorým čelí väčšina žien je akné po voskovaní. Majú cysty na rukách a podpazuší, ktoré často vedú k podivným pupienkom a tie opäť vedú k akné. Uistite sa, že sa po tomto úkone správne očistíte.

V kúpeľni udržujte antibakteriálne ručné a telové mydlo. Možno vás prekvapí, akú účinnosť majú v boji proti každodenným baktériám a mikróbom, s ktorými ste v kontakte a ktoré by mohli ľahko spôsobiť akné.

Ako liečiť akné na rukách a ramenách?

Aj keď akné na iných častiach tela ako je tvár môže pôsobiť divne,  najlepším riešením je, aby ste to zvládli v pokoji. Pamätajte si, že je to akné, presne také isté ako akné ako má na pleti mnoho iných ľudí po celom svete. Liečba akné na rukách a ramenách je veľmi podobná liečeniu na akejkoľvek inej časti tela: dodržiavať správnu výživu, hygienu a používať krémy alebo iné prostriedky podľa odporúčania dermatológa. Liečebný proces môže byť rýchlejší, alebo môže trvať dlhšie ako je bežné u akné na tvári. Záleží na tom, aká vážna je situácia. Niektorí ľudia dokonca používajú krémy určené na akné na tvár a dosahujú skvelé výsledky! Ale na konci dňa,  je to úplne rovnaká koža ako pokožka na tvári.

Záver

Akné nie je koniec sveta alebo nevyliečiteľná choroba, ako si myslíte. Je pravda, že proces hojenia je pomalý, ale aspoň je možný. Akné na rukách a ramenách sa nelíši od akné na žiadnej inej časti tela a malo by sa s ním zaobchádzať rovnako starostlivo. Väčšina ľudí akné na rukách a ramenách moc nerieši a sú radi, že sa im akné nezjaví na tvári. Ale to je chyba! Situácia by sa mohla zhoršiť a tak treba riešiť problém skôr, než sa k vám dostane.

Westernové a jazdecké potreby pre kone | obchodprekone.sk

Návrat hore